Tko su novi gradonačelnici u Hercegovini

Lokalni izbori 2020
hercegovina,info

Premda službenih rezultata još uvijek nema, već sada se neslužbeno razaznaje da je Hercegovina izabrala stare (grado)načelnike, te mahom HDZ-ove kandidate.

U Čitluku je uvjerljivo dobio Marin Radišić, u Neumu će Živka Matuška najizglednije naslijediti Dragan Jurković. U Stocu načelnik - uvjerljivo ostaje Stjepan Bošković, u Grudama Ljubo Grizelj koji nije imao protukandidata, u Širokom Miro Kraljević, a u Prozor-Rami uvjerljivo Jozo Ivančević (HDZ 1990).

U javljanju uživo za federalne medije predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović je kazao da su dobili i načelnika u Odžaku, koalicijskog u Tomislavgradu, a da je u Neumu tijesno. Konferencija za tisak HDZ-a BiH očekuje se sutra u 10 sati.

U Ljubuškom je, prema neslužbenim rezultatima ostala podrška HDZ-u BiH, i novi je načelnik Vedran Markotić, koji je naslijedio Nevenka Barbarića zbog njegova odlaska u Sabor RH, u Čapljini ostaje Smiljan Vidić, a u Posušju je novi načelnik Ante Begić, na Kupresu Zdravko Mioč.

Prvi službeni rezultati se tek očekuju. Konferencija SIP-a je zakazana u ponoć, a informacije s terena govore kako je gore navedeno.

Uskoro opširnije...