TKO O ČEMU... Mostarski HDZ-ovci o jednakosti

aluminij industries,Forum,jednakopravnost,diskriminacija,večernji list,aluminij industries,jozo pavković,vijesti
Emanuel Soča/FENA

Mostarski HDZ-ovci i njima omiljena tiskovina ovih su se dana upregli u suorganizaciji i sudjelovanju na Equaliti forumu u Aluiminij Industriesu.

Nametnuo se tako na tom stranačko-poduzetničkom sijelu i zaključak da su brojne diskriminacije u ovoj zemlji.

Tako se prisutnima obratio HDZ-ov ministar pravde Josip Grubeša, koji je kazao da se  kroz svoj rad najčešće susreće s ljudima koji se pozivaju na Zakon o radu i koji se obično žale na radno-pravni status, navodeći kako se mnogi osjećaju diskriminirano kod poslodavaca. Čini se da mi zemljani živimo u paralelnom univerzumu. 

Tako se mi na portalu Hercegovina.info najčešće susrećemo s ljudima koji se obično žale na diskriminaciji pri zapošljavanju koja je rezultat djelovanja stranke u kojoj je osobno on, a čije članstvo ima prioritet pri zapošljavanju, napredovanju, te se osjećaju jako pogođenima i demotiviranima da žive u ovoj zemlji. Oni koji se žale na poslodavca je 1 posto. 

Glavni urednik Večernjeg lista, Širokobriježanin Jozo Pavković, prilično se modernizirao, te je od derneka i misa po grobljima krenuo u organizaciju foruma jednakosti na svim poljima. Trebalo bi tu i čestitati, da je posrijedi želja za društvenim promjenama, a ne milijuni koje zarađuje Kabirijev Aluminij, a koji uzdižu duh i želju za jednakošću HDZ-ovaca u njegovu okruženju. Rekli bi naši stari - Para vrti gdje burgija...

„Danas je tema ravnopravnost manjinskih skupina u BiH. Odnosno, razgovaramo o jednakopravnosti svakoga čovjeka u BiH bez obzira na naciju, vjeru, spol… Već sada mogu najaviti i sljedeću konferenciju koju ćemo također organizirati s M. T. Abraham Group najsen, a bit će posvećena gospodarstvu“, otkrio je Pavković.

Ovdje moramo kazati da manjinska skupina - stranka kojoj je sklon zapravo uživa najveća prava u državi, a neslobodnim čini većinsku skupinu od tristotinjak tisuća Hrvata, koja nije u mogućnosti po istim, pravilima jednakosti pretendirati na isti način za posao, na natječaj, ili se pak liječiti, školovati i slično.

Također, treba navesti da se zbog bliskosti s vladajućom strankom samo novinari njegove medijske kuće rotiraju u upravnim i nadzornim odborima federalnih i državnih medijima, na pozicijama koje pripadaju Hrvatima, te je i to zasigurno vid diskriminacije prema novinarima Hrvatima i Hrvaticama drugih medijskih kuća. No, neki su uvijek bili jednakiji od drugih. 

Da ne zaboravimo i županijskog premijera na izmaku, koji je dao svoj obol diskriminaciji za svoga vladanja HNŽ-om.  

„Nejednakosti u našem društvu, ali i u današnjem svijetu općenito jedan su od ključnih problema koji opterećuju ljude i čovječanstvo u cjelini. Dijeleći želju da se jasno identificiraju diskriminacije po bilo kojem osnovu, da se takve pojave odlučno otklone, ali i da se izgradi društvo u kojem tim i sličnim devijacijama neće biti mjesta, čestitam organizatorima na viziji i predanosti postavljenom cilju“, kazao je Herceg. 

Uistinu, nejednakosti u društvu, koje je zajedno sa SDA i SNSD-om napravila stranka kojoj pripada u 2022. godini nisu poželjene i opterećuju društvo u cjelini.

Dijelimo želju da se jasno identificiraju načini na koje njegova i druge dvije navedene stranke diskriminiraju svoj narod pri zapošljavanju, pri dobivanju sredstava gdje su prioritet tvrtke s jednim stranačkim radnikom, udruge i mediji skloni stranci i izgradi društvo u kojem devijacijama nema mjesta.