TKO JE NOVI ŠEF ZAVODA ZA PROSTORNO UREĐENJE MOSTARA Salem Bubalo otišao u mirovinu, naslijedio ga Mirza Šahović

mirza šahović,Odjel za urbanizam i građenje,Salem Bubalo,bubalo
RGM/Avaz

Iz Gradske uprave Mostara za Hercegovina.info su potvrdili kako je dugogodišnji direktor Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara Salem Bubalo sa istekom lipnja otišao u mirovinu. 

Bubalo je na čelu ovoga Zavoda od samog osnivanja 2006. godine a odlaskom u mirovinu mjesto prepušta Mirzi Šahoviću, mladom arhitektu poznatom po projektiranju čuvene pasarele u Zaliku koji je dosad bio viši stručni suradnik u Zavodu za prostorno uređenje Grada Mostara.

Šahović je zagovornik rješavanja prometnih čepova i mirujućeg prometa po gradu građenjem podzemnih garaža.

"Za područje cijelog grada projektira se osam javnih garaža, ali za dio od Sjevernog logora do dijelova južnih naselja koje bi obuhvaćao predviđene su tri javne garaže. Garaža pored Studentskog hotela projektiranog kapaciteta od 500 parking mjesta, garaža u dvorištu iza bivše „Jugobanke“ sa projektiranih cca.300 mjesta i garaža u krugu objekta „Konak“ sa projektiranih 373 mjesta. Dakle negdje oko 1.100 parking mjesta sa kojima bi se riješio problem parkinga ovog dijela koje gravitira Titovoj ulici. Istovremeno sa „dizanjem“ auta iz Titove ulice učinili bi je dvosmjernom što bi značajno ubrzalo promet" izjavio je za portal Ero.ba

Šahovićeva razmišljanja možete poslušati u videu autora RGM: