TKO JE KRAO I ZA KOGA Pljušte prijave i optužbe, a SIP šuti

Izbori Mostar
hercegovina.info

Dok pljušte optužbe o fiktivnim prijavama u korist SDA, te krađi glasova također u korist SDA, Središnje izborno povjerenstvo ne daje izjave za javnost. 

Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić upitana o malverzacijama koje više stranaka navodi o izborima u Mostaru kaže da nemaju komentara.

“Nema izjava, ono što imamo reći to je u priopćenjima. Mi smo objavili kad smo utvrdili rezultate, rokove za žalbe i prigovore. Trenutačno sve to razmatramo, nešto je na sudu. Kad sve bude čisto onda se potvrđuju rezultati”, kazala je Pirić dodavši da nema komentara na optužbe iz nekih stranaka u Mostaru. 

Podsjetimo, HDZ BiH je podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv predsjednika i članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i nesavjesnog rada u službi. 

U prijavi govore o zavjereničkom karakteru djelovanja Središnjeg izbornog povjerenstva u sprezi s bošnjačkim političkim subjektima, primarno u smislu planskog fiktivnog prijavljivanja birača bošnjačke nacionalnosti u većinskim hrvatskim područjima te suučesništva u pratećim zavjereničkim malverzacijama kojima su izravno favorizirani bošnjački politički subjekti. Osim HDZ-a nezadovoljan je i SDP BiH. 

“U glasovima Koalicije za Mostar 65 glasova drugih stranaka, od čega većina glasovi BH Bloka. Jedini način da SIP povrati bar malo vlastitog digniteta je da se prebroje svi listići u Mostaru, a po ovome najbolje bi bilo ponoviti izbore”, pišu na društvenim mrežama mostarski SDP-ovci. SDP BiH traži od SIP-a da izvrši otvaranje svih vreća i ponovno prebroji sve listiće Lokalnih izbora u Mostaru. I dok je zahtjeva i galame oko Mostara mnogo, Središnje izborno povjerenstvo šuti.

Doduše, pošalju koje prioopćenje tehničke prirode, primjerice da će se ponovno ponegdje brojati glasovi. Zanimljivo, uz šutnju SIP-a, ni predsjednik gradskog izbornog povjerenstva Hilmo Đidelija na telefone se ne javlja.