Tko gasi mostarska svjetla prije dana

Lockdown ulica mrak ograničeno kretanje
Ilustracija

Kampanja za mostarske izbore u punom je jeku. Demokratski dvanaest godina uskraćivani Mostarci imaju mogućnost biranja. Neki i po prvi puta u životu. Ključno je pitanje kome dati glas. Prava sučeljavanja i programski rat izostaje. 

U međuvremenu piše nam jedna Mostarka. Zanima je tko i zašto gasi mostarsko svjetlo prije dana. Pravo pitanje za komunalne, gradske izbore. 

"Svi koji ustaju rano primjećuju da rasvjete nema. Ne znam u koliko se gasi, ali nije humano ni normalno. Radim od 7, i krećem na posao 6:45. Tada je već rasvjeta ugasena, a mrkli mrak, vozi se dva na sat radi opreznosti, ali je li to normalno? Da su u čitavom gradu ugašena rasvjeta?
Nenormalno je stresno, pogotovo u ovo vrijeme dok padaju velike kiše. Preko Bulevara da ne govorim, nemoguće je vidjeti ako ima odrona i kamenčica na cesti u kombinaciji lokvi kiše mraka i milijun auta na cesti čija svjetla zasljepljuju dok je mrkli mrak - a rasvjete nema", piše nam jedna žiteljska za čiji se glas, između ostalih tisuće, stranke bore.

U Gradskoj upravi Mostara saznajemo da je gradska rasvjeta namještena po vremenskoj zoni, a da ima manjih poteškoća kada je oblačno vrijeme. Našu čitateljicu su pozvali da im se direktno obrati, kako bi se provjerilo stanje na terenu kojim ona prometuje. Inače, gradska dionica kojom putuje gospođa iz naše priče je Centar 2 - Bišće polje.