TKO DRUGOM JAMU KOPA Izetbegović je najveći luzer u trci za Predsjedništvo, tovario je glasove Komšiću i ostao bez fotelje

Bakir Izetbegović
Hercegovina.info

Proslijeđivanje dijela glasova DF-u i Željku Komšiću, kako sada stvari stoje koštati će Bakira Izetbegovića fotelje u Predsjedništvu, budući da Denis Bećirević vodi. 

"Tko drugom jamu kopa, sam u nju upada", rekla bi stara narodna izreka, a čini se da je "višak glasova" koji je SDA davala Komšiću sada manjak glasova u kasici prasici Bakira Izetbegovića, kojega je Denis Bećirović na trenutačnom uzorku sašio za petnaestak tisuća glasova. 

Urbana legenda kaže da je i dio Hrvata, svjestan brojčane impotencije zaokružio Bećirovića, jer je glas za Borjanu u ovoj postavci Izbornog zakona zapravo bačen. Tako bi moglo bit da je bošnjački član Predsjedništva dobio više hrvatskih glasova nego nazovi hrvatski član Predsjedništva Komšić. 

Kako sada stvari stoje u Predsjedništvo ide Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović. 

Hrvati su dakle i dalje bez člana u Predsjedništvu, Željku su birali Srbi, a Bećiroviću se treba radovati u kontekstu gore navedenog. 

Izbornu konfuziju u BiH dodatno su pomutile i izmjene Izbornog zakona, koje ponovno ne rješavaju hrvatsko pitanje u BiH, ali pomiču stvari za "Ostale", a o čemu se HNS još nije očitovao. 

I dok smo poraz najljepše kandidatkinje očekivali, Izetbegovićevu porazu se nismo nadali, i to je zapravo najzanimljivija informacija izbora. Zasad.