TIJELO UBOJICE IZ GRADAČCA JOŠ U HLADNJAČI Nove informacije ukazuju na to da je bio prijatelj kćeri načelnika policije

Sulejmanović i kćer načelnika policije
AVAZ

Tijelo trostrukog ubojice Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a do danas još nitko nije podnio zahtjev za njegovo izuzimanje.

Ovo je rekao danas za Avaz direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić.

Tijelo Sulejmanovića, koji je 11. kolovoza ubio Nizamu Hećimović i sve prenosio na Instagramu, već više od mjesec dana nalazi se u hladnjači.

Ranio tri osobe

On je ubio i dvoje državljana Turske i ranio tri osobe.

Nedavno je zbog događanja u Gradačcu smijenjen Zehrudin Hasić, načelnik Policijske uprave Gradačac, odlukom policijskog komesera Uprava policije TŽ Dževada Kormana. Hasić je nakon smjene premješten na drugo radno mjesto u okviru MUP-a TŽ.

Smijenjen je i njegov zamjenik. Na Hasićevu poziciju imenovan je zapovjednik policijske uprave Srebrenik Edin Karić.

Bila mu prijateljica


Do smjene je došlo, kako tvrdi Avaz, zbog određenih provjera koji se vode u vezi Sulejmanovića. Ranije je suspendirana policajka Dženana Selimović i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

No, Avaz donosi nove detalje iz istrage. U trenutku kada je objavljena vijest da je pomahnitali ubojica Sulejmanović počinio samoubojstvo, kćer policijskog načelnika Gradačca, poslala je na društvenim mrežama fotografiju sa ubojicom, uz poruku: "Ovo nam je bila zadnja kava".

Hasićeva kćerka bila je Sulejmanovićeva prijateljica.