FOTO  Tiho je godinama radio na Željeznici i dobio otkaz, sad je uz Trebižat napravio kaubojsku kantinu

Kauboji Trebižat
Srećko Stipović

Tiho Sušac sa svojim prijateljima izgradio je kaubojsku kantinu prvu takve vrste ne samo u BiH.

Ova kantina nalazi se u srcu Hercegovine uz rijeku Trebižat, nazvavši je Alamo.

Uz kaubojsku odjeću, tekilu i trofejno oružje iz toga vremena uživaju u Divljem Zapadu uz rijeku Trebižat koja je donedavno bila toliko čista da se mogla piti. Ovim potezom željeli su oživjeti svoje djetinjstvo kada su se igrali kauboja i indijanaca, čitali Western romane i gledali kaubojske filmove, piše flash.ba. 

Oni ne nose mobitele, ne šalju mejlove, ne surfaju internetom, nego razgovaraju i ručaju u pravom ambijentu kaubojske kantine. Oni jednostavno žive svoj san.

"Radio sam na željeznici godinama i dobio otkaz. Vodio sam sindikat u poduzeću i naravno nisam bio miljenik vladajuće elite. Borio sam se za radnička prava i evo gdje sam završio. Ali ne žalim. Ovo je oduvijek bio moj san a sada ga živim punim plućima", rekao je Sušac.

Dodao je da je uz pomoć prijatelja sagradio prvu kaubojsku kantinu ne samo u BiH nego u cijelom regionu.

"Postala je mjesto okupljanja svih koji žele barem na trenutak doživjeti duh Divljeg Zapada. Imamo u blizini i rijeku Trebižat na kojoj sam odrastao, indijansku kolibu, životinje, jednom rječju sve što treba jednom ranču. Ovoga sam nazvao Gaucho po argentisnkim goničima krava", govori Tiho Sušac dok loži vatru pod kotlić u kojem se kuha western grah.