TESTOVI ZA KORONU Sveučilišna klinička bolnica Mostar dobiva 4.000 komada

Koronavirus šator SKB Mostar
hercegovina.info

Kako bi se spriječilo širenje koronavirusa održana je izvanredna sjednica Federalnog stožera civilne zaštite kojom je predsjedavao načelnik Stožera Fahrudin Solak.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite zadužena je Federalna direkcija robnih rezervi da, uz suglasnost Vlade FBiH, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa na području Federacije, FSCZ stavi na raspolaganje 400 kg dezinfekcijskog sredstva SEMI SAN T- 65.

Naređuje se Federalnoj upravi civilne zaštite da izvrši raspodjelu transportnih medija i briseva, kako slijedi, i to:

Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske, Orašje (300 kom), Zavodu za javno zdravstvo USŽ, Bihać (900 kom), Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica – Zavod za javno zdravstvo ZDŽ (1.200 kom), Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanske županije (1.500 kom), Zavodu za javno zdravstvo BPŽ-Goražde (300 kom), Zavodu za javno zdravstvo SBŽ Travnik (900 kom), Zavodu za javno zdravstvo HBŽ, Livno (300 kom), Zavodu za javno zdravstvo HNŽ, Mostar (1.500 kom), Zavodu za javno zdravstvo ZZH (600 kom) i Zavodu za javno zdravstvo Županije Sarajevo (1.500 kom).

"Naređuje se FUCZ da, prema već određenim količinama, izvrši raspodjelu transportnih medija i briseva zavodima za javno zdravstvo na području Federaciji, kao i raspodjelu testova za koronavirus, i to:

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (8.000 kom), Općoj bolnici “Abdulah Nakaš” (4.000 kom), Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (4.000 kom) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (4.000 kom)", piše u priopćenju.

Izmijenjena je i točka 3. naredbe FSCZ od 17. ožujka prema kojoj je vozač teretnih vozila u međunarodnom transportu i unutarnjem cestovnom prometu koji je državljanin BiH, dužan izolaciju u trajanju od 14 dana ili do odlaska na narednu vožnju provesti na adresi prebivališta ili do odlaska na narednu vožnju provesti na adresi koju sam odredi prilikom izdavanja rješenja o izolaciji.

"Vozač kojem je određena mjera izolacije, prilikom odlaska na narednu vožnju, dužan je posjedovati Potvrdu o angažiranju vozača, s navedenim datumom i vremenom početka angažiranja, kojom dokazuje poštovanje mjere izolacije. Potvrdu o angažiranju vozača izdaje ovlaštena osoba prijevoznika.”