TEŠANJ Trudnica koja nosi blizance pozitivna na koronavirus

afera Cyro Savea, Zabrinuta majka iz Mostara, koronavirus, trudnica

Rješenjem Županijskog ministarstva zdravstva Zeničko-dobojse županije Opća bolnica Tešanj (OBT) od jučer je i službeno postala druga Covid bolnica u toj županiji, potvrdio je Feni direktor tešanjske bolnice Hasan Škiljo.

Zanimljivo, liječnici tamošnje bolnice, u pripremi za porođaj carskim rezom, otkrili su da je jedna trudnica pozitivna na Covid-19.

"Žena je bila bez simptoma, živjela je sa svojom obitelji, ali smo je u pripremi za porođaj testirali i na koronavirus te je bila pozitivna. Odmah smo stupili u kontakt s Županijskom bolnicom Zenica, gdje je jučer i prebačena te će, u skladu s planom, biti obavljen njen porođaj.

"Bit će to druga trudnica koja je zaražena koronavirusom, a koju će u KBZ-u carskim rezom poroditi ginekolog te bolnice", napominje Škiljo koji dodaje da je zanimljivo da se radi o trudnici koja treba roditi blizance, piše Fena. Za podsjetiti je da je i u Mostaru u ožujku rodila žena pozitivna na koronavirus, odmah nakon pojave prvog slučaja koronavirusa u Mostaru, te da je beba bila negativna.