TEORIJA RUSKOG VELEPOSLANSTVA "SAD su natrpale Ukrajinu biolaboratorijima, BiH je iduća na meti"

TEORIJA RUSKOG VELEPOSLANSTVA "SAD su natrpale Ukrajinu biolaboratorijima, BiH je iduća na meti"
Elvis Barukcic/Afp/Profimedia

Rusko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini na svom službenom Facebook profilu ustvrdilo je da nikakve invazije na Ukrajinu nema i optužilo SAD da destabilizira BiH i priprema za nju scenarij nalik ukrajinskom te je optužilo Washington da pokušava "genetski uništiti Ruse".

Rusko veleposlanstvo uobičajeno funkcionira postavljajući priopćenja na svojoj mrežnoj stranici no u nedjelju je na Facebook profilu s njihovim logom osvanula objava u kojoj se pokušava obračunati s porukom koja je u subotu objavljena na Instagramu veleposlanstva SAD. U toj američkoj objavi su citirani ruski dužnosnici koji prije agresije na Ukrajinu tvrde da napada neće biti i da Zapad širi lažnu propagandu kada na to upozorava, prenosi Hina.

"Lagali su", zaključak je poruke u kojoj su citirane obmanjujuće izjave osoba poput šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, Putinovog glasnogovornika Dimitrija Peskova i Anatolija Antonova, ruskog veleposlanika u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava te poruke silno je razljutila ruske diplomate u Sarajevu te su odgovorili ponovo zanijekavši da je u tijeku invazija na Ukrajinu.

"Kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema invazije. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima", ponovili su na Faceboooku poruku iz Putinovog propagandnog govora kojim je on opravdavao napad Rusije na Ukrajinu.

Na FB stranici ruskog veleposlanstva optužuje se Amerikance da su oni militarizirali Ukrajinu "pumpajući kriminalne bande oružjem".