Tea Ružić: Zajedničkim snagama zaustaviti odlazak mladih iz BiH

Tea Ružić, Brčko, BIH, Bosna i Hercegovina, HDZ

Tea Ružić jedna je od 32 kandidata HDZ BIH Brčko distrikta za predstojeće lokalne izbore.

U sklopu predstavljanja mladih kandidata za predstojeće izbore u BiH predstavljamo vam Teu Ružić mladu i perspektivnu djevojku na listi za HDZ-a Brčko distrikta.

"Ja,Tea Ružić rođena sam 19.12.1995. godine u Tuzli. Živim u Bijeloj od svog rođenja. Osnovnu školu sam završila u X. Osnovnoj školi u Bijeloj, nakon čega sam voljna da naučim strane jezike odlučila upisati srednju ekonomsku školu u Brčkom, smjer Turistički tehničar.

Uspješno sam završila srednju školu te u međuvremenu završila tečaj engleskog jezika i računarstva. Trenirala sam karate 9 godina što je uveliko utjecalo na moj razvoj, kako fizički tako i psihički, jer kako kažu u zdravom tijelu zdrav duh..

Aktivni sam član Mladeži HDZ BIH Organizacije za Brčko distrikt od 2014 godine kao i članica našeg Odbora Mladeži. Studentica sam druge godine Fakulteta političkih znanosti odsjek: Međunarodni odnosi i diplomacija. Uspješno sam ove godine zavrsila i Političku akademiju HDZ Bosne i Hercegovine, te postala druga ponosna alumnistica Političke akademije s našeg područja.

Tijekom jednogodišnje izobrazbe na Političkoj akademiji u Mostaru uspjela sam steći znanje i iskustvo koje će mi uveliko pomoći u izgradnji moje buduće političke karijere. Svi me poznaju kao mladu, elokventu, borbenu i nasmijanu osobu.

Svu svoju energiju u budućem periodu usmjeriti ću mladima kako bi zajedničkim snagama uspjeli zaustaviti odlazak naših prijatelja i prijateljica kako iz Brčko distrikta tako i iz Bosne i Hercegovine, naše domovine.

Ne napuštajte svoja ognjišta, stvorimo zajedno prosperitetniji i kvalitetniji Distrikt.
S poštovanjem !"


Vaša Tea !