TALAČKA KRIZA, GODINA 2021. - Učenik bi bez maske u školu, policija mu ne da

zaštitne maske, zaštitna maska, koronavirus, maska, krapinske toplice
Ilustracija/Hercegovina.info

U utorak ujutro ponovno u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar te škole.

Roditelji dječaka su u utorak prosvjedujući sjeli ispred Osnovne škole Krapinske Toplice gdje uče zajedno sa sinom. Na mjesto događaja su stigli policija i inspektor, piše N1. Razlog je odluka o obveznom nošenju zaštitnih maski u zajedničkim prostorijama škole.

“Situacija nije nimalo ugodna”, rekao je za N1 ravnatelj škole Samson Štibohar.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija. 

 "Izražavanje vlastitog mišljenja u školi učimo na demokratski i civiliziran način. Ovaj događaj to nije bio. Osuđujem ovakve skupine i njihov način izražavanja. U ponedjeljak se nastavni proces normalno odvija, a radi sigurnosti učenika i djelatnika angažirana je zaštitarska tvrtka", napisao je ravnatelj u ponedjeljak.