FOTO  TAKO I TREBA Na svečanu sjednicu GV Mostara došli svi osim Srba iz HDZ-a i SNSD-a

Nelson Sattler Kordić Marić

Na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Mostara, gdje će biti uručena priznanja počasnog građanina Grada Mostara američkom veleposlaniku u BiH Ericu Nelsonu, te Johannu Sattleru,  šefu izaslanstva EU u BiH na koncu su došli svi osim Srba.

Oko ove sjednice se već danima u Mostaru lome koplja, vadeći se na proceduralne omaške, dok su pozadina svega zapravo sankcije Miloradu Dodiku. Da je to tako pokazuje i činjenica da se na sjednici nisu pojavili jedino Srbi u Gradskom vijeću Mostara, većina. 

U Klubu Srba u Gradskom vijeću Mostara su Velibor Milivojević (SNSD), Miljana Kovačević(HDZ BiH), Vladimir Čabrilo (HDZ BiH), Nataša Jekić (SDA), a samo se ona od prethodno navedenih pojavila na današnjoj sjednici.  

Dopredsjednik GV Velibor Milivojević(SNSD) kojeg smo jučer kontaktirali odbio je izravno potvrditi da su pravi razlog bojkota sjednice sankcije Dodiku, govoreći o poslovniku i proceduralnim omaškama. Na istoj liniji je bio i HDZ, koji je još jučer govorio o procedurama, a danas ipak došao na sjednicu. 

U Mostaru se ipak neće čuvati leđa Dodiku, tj. neće ih čuvati oni koji ne moraju, i tako i treba. 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, između ostalog, kazao je da su Sattler i Nelson postali raja, a to u Mostaru ima posebno značenje, dok je predsjednik GV Salem Marić istaknuo da su uložili ogroman napor i da bez njih Mostar ne bi imao izbora. 

Uloga Nelsona i Sattlera.

"Grad je ovo lijepe surove prošlosti, ali velike nade i blistave budućnosti. Kroz svoju povijest bilježili smo dobra vremena, ali i ona neslavna i tragična. Nakon završetka agresije koju je Grad proživio, doživjeli smo različite procese. Rad na ponovnoj izgradnji povjerenja i suradnje nije uvijek bio lako breme i ostavljalo je posljedice na društvene i političke prilike u gradu. No, u prirodi nas koji živimo ovdje je ta nada da uvijek možemo graditi Mostar, u vrijednosti međuljudskog dobra, tolerancije, poštovanja za sva vremena. Mostar je bio i ostao istinski multietnički grad u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. 

Bit ću slobodan reći kako su gospoda Nelson i Sattler dali odlučujući doprinos u izmjenama izbornog zakona za Mostar. Podršku u velikom broju projekata u procesima jačanja demokracije i suradnji u rješavanju infrastrukturnih problema", kazao je Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara.

Počasni građanin Mostara Eric Nelson kazao je da mu je ovo velika čast, da je Mostar bio prvi grad u koji je došao nakon sto je sletio u Sarajevo. "Hrabri građani su primorali stranke da se održe izbori", istaknuo je, zahvalivši Irmi Baraliji koja je potaknula političke aktere da se održe izbori.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.