TAJNI TRANSFER MEDIJIMA Nakon 11 dana i i prijave ombudsmanu - Vlada nas proslijeđuje Hadžoviću

Franjo Topić, mediji, Vlada HNŽ, transfer, djeca, tragedija, Hrvatska, HRT, sloboda medija, HND , Andrej Plenković, vijesti, transfer medijima
Ilustracija

Jedanaest dana nakon što smo uputili upit vezano za transfer medijskim kućama, a nakon što se uključio i Ured ombudsmana, te se pitanje aktualiziralo i na Skupštini HNŽ-a iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a uputili su nas na Ministarstvo prosvjete - ministra Rašida Hadžovića. 

"Molimo Vas da upit vezan za transfer medijskim kućama uputite Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa ([email protected] ), koje je i predlagač Odluke", kazali su iz Ureda za odnose s javnošću, koji inače zaprima upite, dobavlja odgovore ministarstava i proslijeđuje medijima.

U ovom slučaju inzirstiraju na obrnutoj proceduri. Nama nije sporno hoće li nam odgovor biti dostavljen naprijed, ili sazad što bi rekao Antiša Kvesić. Dostavite ga dabogda, što bi rekli zdravstveni djelatnici. Upit, odnosno zahtjev za informacijom smo naravno i proslijedili Hadžoviću, a ikreno nas veseli odgovor. 

Podsjetimo, Vlada HNŽ-a obznanjuje zbirni iznos sredstava koji uplati medijskim kućama u HNŽ-u u Službenim novinama, dok se pojedinačni iznosi nalaze negdje u ladici premijera, koji nas posve bespotrebno preusmjerava na Hadžovića, jer za obojicu radi isti Ured za odnose s javnošću.