TAJ ČOVJEK NE ODUSTAJE Čerkez bi sa ukidanjem samoizolacije čekao još tjedan dana

TAJ ČOVJEK NE ODUSTAJE Čerkez bi sa ukidanjem samoizolacije čekao još tjedan dana
Fena

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, najavio je danas u programu N1 novo ukidanje mjera zabrane u dijelu koji se odnosi na ulazak stranih državljana u BiH.

On je dodao da je situacija u ovom bh. entitetu stabilna, ali da je i dalje potreban oprez.

''Situacija je u Federaciji stabilna i znate da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva. U Republici Srpskoj imamo puno više, čini mi se 500-550. Ako pratimo sitaciju u Europi, vidjeti ćemo koliko je to daleko od stabilnosti. Previše se fokusa posvetilo BIH i susjedima, a ne gledamo šta se u Europi dešava'', rekao je on navodeći u izjavi za N1 da ''korona nije završena i da je vrlo ozbiljna stvar''.

''Postoji mjera zabrane ulaska stranica, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim da je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana'', dodao je Čerkez.

Najavio je praćenje situacije u narednom razdoblju.

''Naredna dva tjedna ćemo definitivno pratiti, imat ćemo jako velik priliv. Zanimaju me zadnja 24 sata koliki je broj ljudi ušao. Ekonomije su svih zemalja pogođene i mi smo toga svjesni. Činjenica je da smo mi relativno brzo stabilizirali situaciju'', naglasio je on za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, samoizolacija za one koji ulaze u BiH ukinuta je nakon naših brojnih tekstova, a na prijedlog federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, direktno nadređenog Čerkezu, iz čega bi se moglo razumjeti da je ovo kritika upućena šefu. Nije loše pridodati da, na upit novinara o skupu više tisuća antifašista u Sarajevu Čerkez nedavno nije ima odgovora, već je uputio na policiju, dok je ujedno jedan od najjačih pobornika samoizolacije. Koronavirus se u kolu ne širi i ulazi samo preko granice. Ili?

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.