TAJ ČOVJEK NE ODUSTAJE Čerkez bi sa ukidanjem samoizolacije čekao još tjedan dana

Goran Čerkez
Fena

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, najavio je danas u programu N1 novo ukidanje mjera zabrane u dijelu koji se odnosi na ulazak stranih državljana u BiH.

On je dodao da je situacija u ovom bh. entitetu stabilna, ali da je i dalje potreban oprez.

''Situacija je u Federaciji stabilna i znate da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva. U Republici Srpskoj imamo puno više, čini mi se 500-550. Ako pratimo sitaciju u Europi, vidjeti ćemo koliko je to daleko od stabilnosti. Previše se fokusa posvetilo BIH i susjedima, a ne gledamo šta se u Europi dešava'', rekao je on navodeći u izjavi za N1 da ''korona nije završena i da je vrlo ozbiljna stvar''.

''Postoji mjera zabrane ulaska stranica, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim da je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana'', dodao je Čerkez.

Najavio je praćenje situacije u narednom razdoblju.

''Naredna dva tjedna ćemo definitivno pratiti, imat ćemo jako velik priliv. Zanimaju me zadnja 24 sata koliki je broj ljudi ušao. Ekonomije su svih zemalja pogođene i mi smo toga svjesni. Činjenica je da smo mi relativno brzo stabilizirali situaciju'', naglasio je on za N1.

Podsjetimo, samoizolacija za one koji ulaze u BiH ukinuta je nakon naših brojnih tekstova, a na prijedlog federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, direktno nadređenog Čerkezu, iz čega bi se moglo razumjeti da je ovo kritika upućena šefu. Nije loše pridodati da, na upit novinara o skupu više tisuća antifašista u Sarajevu Čerkez nedavno nije ima odgovora, već je uputio na policiju, dok je ujedno jedan od najjačih pobornika samoizolacije. Koronavirus se u kolu ne širi i ulazi samo preko granice. Ili?

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.