SVIMA TREBA LOVA Kako se makaze cijena okreću Aluminij Industriesu, tako se Čović okreće Izraelu

SVIMA TREBA LOVA Kako se makaze cijena okreću Aluminij Industriesu, tako se Čović okreće Izraelu
Hercegovina.info

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović u ponedjeljak počinje posjet Izraelu tijekom kojeg će se sastati s državnim dužnosnicima, razgovarati o gospodarskoj suradnji te položiti vijenac u Yad Vashemu, memorijalnom centru holokausta, javlja Hina.

Tijekom višednevnog posjeta Čović, koji je i čelnik Hrvatskog narodnog sabora BiH, susrest će se s najvišim državnim dužnosnicima Izraela i predstavnicima poslovne zajednice s kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i situaciji u Bosni i Hercegovini.

Čović će položiti vijenac u Yad Vashemu, memorijalnom centru holokausta u Jeruzalemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov posjet dolazi u vrijeme osnivanja Gospodarske komore Države Izrael i Bosne i Hercegovine, te istaknutih izraelskih investicija u BiH. Najavljuje se kako će dužnosnici dviju država razgovarati o mogućim projektima, te različitim ulaganjima u bosanskohercegovačko gospodarstvo, uključivo i na razvoj poljoprivrede u toj zemlji.

Prije polaska Čović je naglasio kako će kao predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raditi na usvajanju neobavezujuće radne definicije antisemitizma, zaključuje članak dopisnik Hine Zoran Krešić iz Mostara.