FOTO  Svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Stolac i održan Središnji predizborni skup

HDZ BiH, Stolac

...a ujedno je održan i Središnji predizborni skup u organizaciji općinskog odbora Stolac za predstojeće Lokalne izbore u BiH.
Svečanost obilježavanja 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Stolac započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku poginulim braniteljima.

Obilježavanje svečane obljetnice, nastavilo se u prepunoj športskoj dvorani u Stocu uz nazočnost velikog broja članova i simpatizera HDZ-a BiH, utemeljitelja, stranačkih dužnosnika iz izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.
Obilježavanju obljetnice i Središnjem skupu nazočilo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Stolac dr. Kazimir Raguž koji je kazao: „Zadnjih 26 godina od kada HDZ obnaša vlast u Stocu, najduže je razdoblje da je Hrvat na čelu grada u zadnjih više od 500 godina. A svjedoci smo da na sve moguće načine su pokušavali nas pobijediti.
I danas je ta politika, kreirana od probošnjačkih političkih i vjerskih elita u Sarajevu pružila svoje želje prema Stocu ne bi li ga uzeli iz ruku Hrvatskog nacionalnog korpusa kojemu prirodno pripada.Ta politika posljednjih godinu dana pokušava provesti velikobošnjački projekt osvajanja vlasti u Općini Stolac na predstojećim izborima. Sve bošnjačke stranke, bez obzira na politički program i međusobnu inkopatibilnost, okupile su se u koaliciju sa jednim jedinim ciljem, osvojiti Stolac", kazao je nositelj liste Raguž te dodao kako je jedinstvo Hrvata Stoca jedini pravi odgovor koji će uslijediti 2. listopda na ovakve zamisli i projekte.

Skupu se obratio i načelnik općine Stjepan Bošković, koji je ne skrivajući oduševljenje okupljnom mnoštvu u prepunoj stolačkoj dvorani svehrvatskog skupa za Stolac poručio: „Imamo spreman svoj odgovor za Stolac, imamo snagu koja ga može provesti. Ona leži u našim kandidatima, načelniku i kandidatima na listi za Općinsko vijeće Stolac, na čelu s dr. Kazimirom Ragužem".

Načelnik Bošković posebno je naglasio da je odgovornost na izborima upravo i na svakom glasaču, u ljubavi prema Stocu, u njihovom zajedništvu. „Naš je odgovor na ovaj i svaki drugi napad na Stolac spreman: odgovornost svakog Hrvata koji iskreno voli Stolac jednaka je prema ovoj općini! Kada se ona ujedini, pretvara se u snagu koja je u stanju suočiti se s najtežim bitkama i izvojevati konačnu pobjedu! Konačna pobjeda garantira nam budućnost temeljenu na našoj tisućljetnoj tradiciji, u miru i toleranciji sa svima kojima su mir i tolerancija iskren cilj", zaključio je Stjepan Bošković, načelnik i kandidat za načelnika na predstojećim izborima.
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te izrazio uvjerenje kako će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH.
Predsjednik Čović je kazao kako je ponosan na Općinski odbor Stolac jer su napravili veliki projekt koji već 26. godina prkosi različitim udarima i idejama stvaranja stolačkog prostora bez hrvatskog naroda. „HDZ BiH je znala naći odgovor i bila je prethodnica u svim idejama kako zaštiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i njihovu poziciju", kazao je dr. Čović.

Govoreći o prilikama u BiH i načinu življenja, dr. Čović je jasno kazao kako moramo biti nositelji pozitivnih promjena, koji će vrijediti za sve isto. „Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Stocu, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost, apsolutna jednakopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u Bosni i Hercegovini. Jednakopravnost će se riješiti kroz reorganizaciju BiH koja je jasno naznačena u rezoluciji usvojenoj u Europskom parlamentu", naglasio je dr. Čović.

„Vrijeme koje dolazi ispred nas, svjedočit će o drugačijem vremenu, boljem i pozitivnom vremenu za naš narod", zaključio je dr. Čović te još jednom iskazao potporu načelniku Boškoviću i kandidatima na listi za Općinsko vijeće Stolac.