Sve više sumnjivih detalja: Skrivaju li odgovorni istinu o ubojstvu Davida Dragičevića?

David Dragičević

Posebni odjel republičkog tužiteljstva Republike Srpske obustavio je istragu protiv patologa Željka Karana. Obustava istrage protiv njega nastavak je niza grešaka koje su tužitelji počinili u slučaju istrage o ubojstvu Davida Dragičevića. Tvrdi to za BHRT član Međunarodnog odvjetničkog tima u ovom slučaju Ifet Feraget.

"I bez konačne analize svih dokaza bilo je moguće procijeniti da je Karan već sudjelovanjem na famoznoj konferenciji za novinare potvrdio da je bio karika u lancu. Dakle cilj je ponovo parcijalnim tužiteljskim odlukama potvrditi ispravnost postupanja Tužiteljstva", tvrdi Feraget.

Karan je bio osumnjičen da je falsificirao toksikološki nalaz koji je naknadnim analizama opovrgnut kada je riječ o nalazima o postojanju alkohola i droga u Davidovom organizmu. Prijavljeno djelo nije kazneno djelo, piše u obrazloženju o obustavi istrage. Karan je izjavio medijima da je to logična odluka.

Glavni okružni javni tužitelj Želimir Lepir rekao je da ni okolnosti puštanja na slobodu Alena Kukića, niti odluka o obustavljanju istrage protiv patologa Željka Karana ne utječu na dinamiku istrage u vezi s ubojstvom Davida Dragičevića.

Kukić je pušten na slobodu nakon što je sud utvrdio da tužitelj nije jasno obrazložio osnovanost sumnje da je on zaista brisao snimke video nadzora. Time se dovodi u pitanje kompletan scenarij Tužiteljstva o načinu na koji je ubijen David Dragičević.

Međunarodni odvjetnički tim i dalje čeka odgovor zašto je Tužiteljstvu trebalo stotinu dana za donošenje naredbe o provođenju istrage o ubojstvu Davida Dragičevića kako bi konačno bilo utvrđeno je li riječ o grubom propustu ili namjernom zataškavanju slučaja, piše BHRT.