"SVE TREBALO POBITI U BLEIBURGU" HSP traži od HNS-a prekid suradnje s traktoristom iz Laktaša

Hrvatska stranka prava BiH na čelu sa predsjednikom Nikolom Ragužem najžešće osuđuje izjavu traktoriste iz Laktaša, notornog Milorada Dodika gdje kaže, da je sve u Bleiburgu trebalo pobiti, pa i one koji su hodali godinama poslje da je trebalo naći i ubiti.

"Podsjećamo srpskog člana Predsjedništva BiH da su u Blaiburgu pobijeni nedužni, civili-starci, žene, djeca kao i razoružani vojnici.

Mi u HSP BiH smo stava da je srpskom članu Predsjedništva žurno potrebno psihološko vještačenje. Očito da je došao do kraja političke karijere, sa čim se izgleda loše nosi pa je počeo gubiti i razum, što se najbolje vidi po posljednjoj sjednici NSRS gdje je Dodik u svome obraćanju, osramotio Republiku Srpsku kao i sve srbe u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo HNS BiH koji je bio supokrovitelj obilježavanja spomena na Bleiburšku tragediju, da javno osudi Milorada Dodika, te da se prekine svaka suradnja sa njim dok se javno ne ispriča za ovu suludu izjavu", zaključuje HSP u priopćenju koje potpisuje Nikola Raguž.