SVE DOMOLJUBI "FlyBosnia" naplatila prijevoz respiratora 150 tisuća eura, sad hoće još toliko

SVE DOMOLJUBI "FlyBosnia" naplatila prijevoz respiratora 150 tisuća eura, sad hoće još toliko
Arhiva

Aviokompanija "FlyBosnia" obavezala se ugovorom sa "Srebrenom malinom" da će iz Kine u BiH dovesti svih 100 respiratora i za to je unaprijed dobila 152.000 eura (298.000 maraka), saznaje "Avaz".

Ta tvrtka kompanija je 25. travnja u Sarajevo dovezla 80 respiratora, a ostalih 20 obećala dovesti prvim narednim letom iz Beijinga u Sarajevo.

Stoji to i u dopisu koji je u ekskluzivnom posjedu "Avaza", upućen je na ruke direktora "Srebrene maline" Fikreta Hodžića, a potpisuje ga odgovorna osoba Enes Mujezinović.

U dopisu jasno stoji da 20 respiratora nije moglo stati u zrakoplov i da će, po ranijem dogovoru, biti isporučeni.

No, umjesto toga, "FlyBosnia", kako saznaje Avaz, od "Srebrene maline" za prijevoz traži dodatna sredstva, tačnije, isti iznos kao za prvi kargo-let u iznosu od 152.000 eura. To je i razlog zašto respiratori nisu stigli u Sarajevo 15. svibnja.

Pitanje je hoće li i stići s obzirom na to da su Hodžiću odlukom Suda blokirani računi, no i da nisu, evidentno je da "FlyBosnia" nije ispoštovala svoj dio ugovora i u jednu ruku prevarila tu tvrtku koja je u centru afere zbog nabavke respiratora.

Da stvar bude gora, ta tvrtka je prošli tjedanobavila let za Kinu, ali nije dovezla respiratore. S druge strane, oni traže pomoć Vlade FBiH da im se otpišu dugovanja i zrakoplovne usluge pod krinkom patriotizma za vrijeme pandemije.

Za to vrijeme zaradili su stotine tisuća maraka.