Sutra u Sarajevu voze samo vozila sa neparnim tablicama

vremenska prognoza
To nam je potvrdio ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Čedomir Lukić koji je na čelu ovog stožera. Na današnjem sastanku ocijenjeno je da su se stekli uvijeti za proglašenje uzbune.

- Sastanak je tekao u smislu utvrđivanja mjera koje će se primjenjivati u okviru treće epizode. Mjere koje su uvedene u prethodnim epizodama ostaju na snazi. Uveli smo mjeru da se maksimalno poveća kapacitet javnog gradskog prijevoza - rekao je Lukić.

Prema njegovim riječima, druga mjera je da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko jednog megawatta koja koriste prirodni plin smanje temperaturu za još jedan stupanj.

- Treća mjera zabrane odnosi se na motorna vozila. Sutra od 7 sati pa do ponoći, u Sarajevskoj županiji je zabrana prometovanja za vozila sa zadnjim parnim brojem. Dakle, sva vozila čija se registracija završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8 imaju zabranu kretanja po Sarajevskoj županiji. Od ponoći zabrana će se odnositi na neparne brojeve. Narednih dana promjena će biti u ponoć i tako dok bude trajala epizoda uzbune - dodao je Lukić.

Ova zabrana ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva obrane, javnog gradskog prijevoza, taxi vozila, hitne, vatrogasaca, komunalnih poduzeća, vozila inspekcijskih organa, te vozila sa diplomatskim tablicama.