Sutra sastanak oko sprječavanja štetnih posljedica po BiH zbog problema Agrokora

Agrokor, pik obveznice, propast, Agrokor, Sberbank, Agrokor, Mirko Šarović, Ivan Del Vechio, posljedice
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović sastat će se sutra (11. travnja) s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH i članovima uprava kćerki tvrtki Agrokora u našoj zemlji.

Kako saznaje Klix.ba, sastanak Šarovića s veleposlanikom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechiom, direktorom Konzuma za BiH Tomislavom Bagićem i direktorima četiri tvrtke kćerke Agrokora održat će se u 15 sati.

Tema razgovara bit će štetne posljedice po BiH nastale zbog financijskih problema koncerna Agrokor iz Republike Hrvatske.

Iz Vlade FBiH ranije je najavljeno da će uputiti inicijativu Vijeću ministara BiH za pravovremeno poduzimanje mjera zbog financijskih problema koncerna Agrokor i mogućih posljedica na javne prihode BiH, domaće dobavljače i zaposlene u Konzumu BiH i povezanim društvima. Prema neslužbenim informacijama, Konzum dobavljačima u BiH duguje blizu 250 milijuna KM.

Naime, zbog velikih dugovanja Agrokora prema dobavljačima, bankari koji su najveći financijeri i kreditori Agrokora su imenovali novu upravu na čelu s Antoniom Alvarezom III koji će pokušati restrukturirati kompaniju.

Izvanredni povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak predstavljen je danas javnosti kao iskusan čovjek iz financijskog sektora, a dijelom i iz državne uprave.