SUPRUGA DENISA BUNTIĆA ''Zamalo me ubio, u jednom trenutku čuo se i pucanj''

Klara i Denis Buntić
Facebook

Denis Buntić, poznati rukometaš i nekadašnji član rukometne reprezentacije Hrvatske, koji se sumnjiči za nasilje u obitelji i nedopušteno držanje oružja, pušten je na slobodu, potvrdila je njegova supruga, Klara Buntić za Avaz.

Tukao je pred devetomjesečnom bebom

''On je sada na slobodi, a umalo me nije ubio...Jer, da me nastavio tući, vjerojatno ne bih bila živa, a tukao me pred našim djetetom od devet mjeseci'', kroz suze je govorila Klara.

Iako je, priznala je, i ranije bio nasilan i fizički je zlostavljao, ipak, u petak je prvi put smogla snage da ga prijavi.

Nasrnuo je na nju u alkoholiziranom stanju, a postoji i snimka gdje se sve čuje, od toga kako je udara do toga gdje ga ona moli da je pusti.

''U jednom trenutku sam se predala i rekla sam: "Bože, u ruke tvoje, ja ovdje ne mogu ništa". Zamislite, on ima 160 kila, ja 50 i koju, nemoguće se obraniti. Sijevalo mi je u glavi koliko su to jaki udarci bili... Cijela desna strana mi je natečena, udarao me po cijelom tijelu, leđima, kukovima... Nisu mi konstatirane teške tjelesne ozljede, nemam ništa slomljeno, ali da je nastavio mogao me ubiti. Stalno mi je govorio: "Izlazi", a pri tome me je držao za glavu. Tek u jednom trenutku se okrenuo i ja sam uspjela otvoriti balkonska vrata i pobjeći'', ispričala je.

Klara i Denis Buntić
Foto: Denis Buntić neposredno prije premlaćivanja supruge/Avaz


Policiju je pozvala nakon što je zaprijetio da će ubiti njenog brata, jer mu je rekla da će ga pozvati.

Čuo se pucanj iz kuće

''U jednom trenutku se čuo pucanj iz kuće. Odsjekle su mi se noge, mislila sam da je ubio naše dijete i samo sam se ukopala'', jecajući je ispričala.

Policija je došla prilično brzo, ali šokantno je, kako je ustvrdila, da je on u policijsku stanicu otišao svojim automobilom.

''Ne znam je li ga se boje, što li već... Čak, bio je začuđen, što je, uopće, ostao pritvoren i tih dan, dva... Zamislite, arsenal oružja mu je nađen. Nisam smjela progovoriti o tome. Živjela sam pod prijetnjama, manipulacijama... trpjela nasilje, koje se ponavljalo. Nikad ga nisam prijavila, jer sam bila mazlum koji ga voli, uvijek sam mu davala šansu, ali kad sam vidjela da me pokušao doslovno ubiti odlučila sam prijaviti'', kazala nam je ona.

Iako je postupajuća tužiteljica Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, kako je kazala, učinila sve, ipak, Klara je uvjerena da su takvoj sudskoj odluci "kumovale obiteljsko-prijateljske veze".

''Činjenica je da njegova majka radi u Sudu u Ljubuškom i uvjerena sam da je bilo utjecaja. Cijela BiH, cijela Hrvatska je objavila da me pretukao, da mu je nađen arsenal oružja, javnost je uz mene, ali nisu oni koji su trebali biti. Jedno ubojstvo, drugo, treće, do kada ćemo brojati. Gradačac, Nizama, zar se to zaboravilo'', na kraju je poručila Klara Buntić.