SUPRUG TEŠKO BOLESTAN, DJECA IDU U ŠKOLU Esada obitelj izdržava noseći drva na leđima

Esada Mahmić
Srećko Stipović

Esada Mahmić (33) iz Palinovića kod Zenice svaki dan ide u šumu sjeći drva kako bi prehranila svoju obitelj.

Muž je teško bolestan, leži u krevetu, a dijete ide u školu. Esada, kada nema drugih svakodnevnih poslova, ide u šumu i motornom pilom siječe drva. Nakon toga ih natovari na leđa i krene kući. Ponekad se nađu ručna kolica i drva dovezu u kuću gdje se ponovno režu i spremaju za zimu.

"Svojevremeno su me znali ismijavati kada su vidjeli kako nosim drva. Rekli su mi da kontaktiram Hulka da se natječemo", kaže Esada Mahmić dok nosi narukvicu od drveta, objavio je na svom YouTube kanalu Srećko Stipović. Navodi da joj je suprug prije tri godine teško obolio.

"Suprug i ja krenuli smo od nule, nismo ništa tražili, borili smo se i radili, čuvali smo ovce i krave da nešto zaradimo jer nismo imali baš ništa, a bili smo zdravi. No, sada su se stvari promijenile. Suprug mi je već tri godine bolestan pa je sva borba pala na mene i dijete. Prisiljena sam zaraditi za lijekove. Za kuću koju smo kupili imamo dvije rate kredita", kaže Esada. Navodi da im nitko od njenih nije u mogućnosti pomoći i da su prepušteni sami sebi.

"Sada smo 12 godina u braku i svih 12 godina je bila borba", kroz suze govori Esada i kaže da rate kredita plaća od socijalne pomoći.

Inspekcija im je nedavno naredila da uspavaju koze jer su bolesne.

Suprug Sanel od prije dva mjeseca i jedva ustaje iz kreveta."Mogu ići na WC i po kući. Sve je na njoj i maloj. Stalno brinem kad odu u šumu da se ne posijeku", kaže Sanel i dodaje da bolovanje dobije samo 500 KM.

Dok plate režije i njegove lijekove, za hranu im ostane oko 130 KM.

Esada ide u šumu u opancima jer nema zimske čizme.