SUPERMEN VUČIĆ Doletio i donio 10.000 cjepiva, i šta god tražimo doletit će opet

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije
BalkanEU

Predsjednik Srbije, superman Aleksandar Vučić danas je sletio u Sarajvsku zračnu luku te susjedima koji godinu dana nakon dolaska koronavirusa nemaju niti jedno cjepivo uručio 10 tisuća cjepiva “AstraZeneca”.

“Osigurali smo 10.000 doza 'AstraZeneca' cjepiva, to možete koristiti i na 5.000 i na 10.000 ljudi jer je kasnije revakcinacija. Na vlastima FBiH je da donesu odluku idu li s liječnicima u crvenoj Covid zoni ili na neki drugi način. Sretan sam ako ćemo time spasiti pet, devet, deset života”, kazao je Vučić.

Naveo je da je na sastanaku članove Predsjedništva BiH zamolio da razmisle o ideji da naprave veliki samit Srbije i BiH u Beogradu.

Kako je pojasnio to bi bio summit svih gospodarstvenika i biznismena, a samim time i suradnje, povjerenja. Cilj je šire otvaranje granica jedni prema drugima, veća trgovinska razmjena koja bi dovela do povećanja plaća.

“Ovo su cjepiva za FBiH. Kako vidim da neki imaju primjedbe, tražite koje god hoćete cjepivo dostavit ćemo vam. Koju god budu željeli građani BiH tražite mi ćemo vam je dostaviti. Imamo četiri vrste. Ovo nije pitanje povjerenja, ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge pred svjetskim dužnosnicima. Živimo jedni s drugima i jedni pored drugih. Nikog bližeg nemamo. Mi u Srbiji ne možemo biti sretni ako građani u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Brčkom... nisu sretni. Zato nam je važno da surađujemo”, rekao je Vučić. 

Dodao je da je svojim domaćinima kazao da krenu razgovarati jednim glasom prema svijetu, da zajednički ukažu na probleme.

Da im kažemo od vas nismo dobili nijedno cjepivo, ako nismo mogli, imamo svog susjeda i prijatelja on će nam pomoći. I kad kuću gradite pomoći će vam susjedi, neće onaj iz drugog sela i grada. Inzistirat ću na tome da mi balkanski narodi možemo sami sebi pomoći. Zahvalan sam domaćinima, sve najbolje im želim. Želim dobro zdravlje ljudima u BiH. Vjerujem da će životi liječnika biti neuporedivo zaštićeniji”, poručio je Vučić.