SUNCE, KIŠA, VJETAR Sredinom narednog tjedna stiže kratkotrajno osvježenje

Dubrovačka ulica i vedro nebo
Hercegovina.info

Meteorolozi za ponedjeljak 24.7. prognoziraju sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 °C.

U utorak 25. srpnja, očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38 °C.

U srijedu 26.7. predviđa se pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjeveroistočnim, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padalinama, jakim udarima vjetra, lokalno i gradom.

Prama kraju dana postupni prestanak padalina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

U četvrtak 27. srpnja meteorolozi prognoziraju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 °C, navodi se iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.