SUKOB NA NOGOMETNOM TERENU Član predsjedništva HNS-a i predsjednik HDZ-ovog ŽO optužen da je prebio 19-godišnjaka

Špionica neredi Mato Matijević

Na susretu Druge županijske nogometne lige između NK Frankopana iz Špionice i FK Napredak iz Omerbegovače (Brčko) došlo je do ružnih scena, a kako hercegovina.info saznaje u cijeli cirkus involviran je visoki HDZ-ov službenik koji je napao te ozlijedio 19-godišnjeg Anesa Kevrića.

Naime, kako su iz Napretka na službenim stranicama napisali predstavnik Frankopana Mato Matijević je na domaćem terenu u Špionici fizički nasrnuo na Kevrića hvatajući ga za vrat i bacao na zid te mu nanio ozbiljne fizičke ozljede uz niz uvreda i psovki.

"Predstavnik kluba NK Frankopan Špionica Mato Matijević pred sami kraj jučerašnje utakmice na gostovanju naše ekipe u Špionici je fizički nasrnuo na našeg igrača Kevrić Anesa (19 godina) hvatajući ga za vrat i bacanjem na zid i klupe u gostujućoj svlačionici te mu je nanio ozbiljne fizičke ozljede uz niz uvreda i psovki. Anes je pregledan u službi hitne pomoći u Srebreniku gdje je upućen na dalje preglede (neuorologija, maksilofacijalna hirurgija i ortopedija) te je o ovom slučaju obavještena policija za koju se nadamo da će reagirati. Molimo vas da ovaj slučaj podijelite i da se ovakvim ljudima stane u kraj jer ovim stvarima nije mjesto na nogometnom terenu. Ovakvi ljudi i ovakvi sportski kolektivi su razlog zašto smo tu gdje jesmo, dno dna! O samoj utakmici ćemo uskoro opširnije", stoji u objavi Napretka koji je utakmicu u Špionici završio porazom od 3:0.

Špionica neredi Mato Matijević

Iz FK Napredak su se oglasili i danas.

Matijević je prijavljen u policijskoj postaji na čijem se području dogodio fizički incident, a to je u ovom slučaju općina Srebrenik. Mato Matijević dugogodišnji je sportski djelatnik, a trenutačno obnaša funkciju predstavnika navedenog kluba. Kako se na društvenim mrežama može uočiti, aktivan je i na svom profilu, ali u objavama NK Frankopana.

''Dežurnoj službi Policijske stanice Srebrenik prijavljeno je od dežurne medicinske sestre Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik da se radi ozljeda javio A. K. (2004.) iz Omerbegovače te da je prijavio da je ozljede zadobio u svlačionici nogometnog terena NK Frankopan u Špionici te da ga je napao M. M. (1964.) iz Špionice. Pregledom su konstatirane ozljede za koje se liječnik nije izjasnio ali je A. K. upućen da se javi u UKC Tuzla'', potvrđeno je za hercegovina.info iz MUP-a Tuzlanske županije.

Mato Matijević predsjednik je HDZ-ovog Županijskog odbora u Tuzli te predsjedatelj Gradskog vijeća u Srebreniku, a od veljače ove godine izabran je i u najviše tijelo Hrvatskog narodnog sabora, odnosno predsjedništvo te organizacije.

Susret s predsjednikom Čovićem u petak

Dva dana prije negoli će nasrnuti na 19-godišnjeg Kevrića, Matijević je sijelio s predsjednikom Čovićem i, kako se može vidjeti na službenim HDZ-ovim stranicama po objavi iz 15. rujna, predstavljao probleme malog čovjeka u Tuzlanskoj županiji.

Mato Matijević je kao predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH predvodio izaslanstvo na stranačkom meetingu te naglašavao probleme s kojim se suočavaju Hrvati u Tuzli, kao i funkcioniranju te stranke u Tuzlanskoj županiji.

Špionica neredi Mato Matijević
Foto: HDZ BiH

Čović je na kraju ohrabrio novoizabrano stranačko vodstvo i poručio im da se ne predaju pri realizaciji određenih planova i projekata te da će im stranačka infrastruktura uvijek biti na raspolaganju. Ukoliko se Matijeviću dokaže krivnja u premlaćivanju mladog Kevrića, stranačka infrastruktura bi mogla pomoći jedino u rješavanju pravnih pitanja i posljedica s kojima će se suočiti njihov prvi čovjek tuzlanske regije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.