SUDJELOVAO POLICAJAC Tužiteljstvo zaprimilo izvješće FUP-a o zataškavanju prometne u Širokom Brijegu

Mario Matković Široki Brijeg prometna nesreća

Federalna uprava policije završila je izvide u predmetu zataškavanja okolnosti prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Širokobriježanin Mario Matković. 

„Vezano za vaš upit, obavještavamo vas da su policijski službenici Federalne uprave policije postupali po navedenom predmetu 'Mario Matković', po zahtjevu Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, broj: T08 0 KTA 0008625 22, te da su nakon provođenja radnji naloženih navedenim zahtjevom, nadležnom tužiteljstvu dostavili izvješće o poduzetim mjerama i radnjama broj: 13/1-03-3-2761/23“, naveli su za Hercegovina.info iz kabineta FUP-a, uputivši dalje na Tužiteljstvo ZHŽ. 

U Tužiteljstvu potvrđuju da su zaprimili izvješće koje su čekali. 

„Nakon što je ovo Tužiteljstvo zaprimilo kaznenu prijavu, ista je proslijeđena na kriminalističku obradu Federalnoj upravi policije sa zahtjevom za poduzimanje potrebnih istražnih radnji, te je Federalna uprava policije dostavila ovom Tužiteljstvu izvješće o poduzetim mjerama i radnjama. Predmet se još uvijek nalazi u fazi utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa prijavljenim radnjama, odnosno fazi provjere svih navoda iz kaznene prijave i analize prikupljene dokumentacije“, ističe se u odgovoru Petrunjele Matijević, glasnogovornice Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg našem portalu. 

Tužiteljstvo, navela je, prikuplja dodatne dokaze u ovom predmetu. 

„U tom cilju potrebno je naložiti dodatne radnje i prikupiti dodatnu dokumentaciju, a s obzirom da je predmet u fazi provjera navoda kaznene prijave, legitimni interes ovog Tužiteljstva je da se zaštiti postupak donošenja odluke, bez pretjeranog javnog priopćavanja informacija zbog opravdane bojazni od proizvoljnog izvođenja zaključaka o informacijama u do sada prikupljenoj dokumentaciji“, istaknula je Matijević. MUP ZHŽ je ranije potvrdio da je protiv dvoje policijskih službenika proveden disciplinski postupak. 

Podsjetimo, prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Širokobriježanin Mario Matković, zbog niza nerazjašnjenih okolnosti predmet je kaznene prijave. 

Matković je 3. listopada 2021. u mjestu Visoka Glavica sudjelovao u prometnoj nezgodi u svojstvu vozača vozila Audi, koja je po njegovim riječima, na prvi pogled bila kristalno jasna - Mercedes prelazi na njegovu stranu i udara ga s lijeva. 

Međutim, ubrzo se javlja posve obrnuta verzija, a krivac nesreće preko noći postaje Matković, nakon što su pojedini zaposlenici prometne policije Široki Brijeg mijenjali okolnosti same nesreće jer je sudionik, ispostaviti će se kasnije, njihov kolega. 

Više o tome čitajte u prethodnom članku: