Sudac potvrdio da će presuda Prliću i ostalima biti u studenom

Jadranko Prlić, Mostar, sahrana, Jadranko Prlić, Haag, BIH, Jadranko Prlić, Haag, Hrvatska zemlja, hrvatska šestorka u haagu, šestorka, Jadranko Prlić, Haag, Jadranko Prlić, Haag, Proces u Haagu, Haag, Jadranko Prlić, Slobodan Praljak, Jadranko Prlić, suđenje, Jadranko Prlić, Jadranko Prlić
Arhivska fotografija
... u strategiji okončanja rada Međunarodnog suda prije njegovog zatvaranja 31. prosinca 2017.

Predsjednik je naglasio da Haaški sud i dalje očekuje da će ispuniti svoj mandat u predviđenom roku, do kraja ove godine i da je ostvario značajan napredak prema okončanju posljednjeg prvostupanjskog i žalbenoga postupka, piše Večernji list.

Postupci u prvostupanjskom predmetu "Mladić" i žalbenom "Prlić i drugi" odvijaju se predviđenom dinamikom te se očekuje da presude u oba predmeta budu izrečene u studenom 2017., kao što je prethodno i bilo predviđeno.

Zaključujući svoje obraćanje, predsjednik Agius je rekao:

"Ni jedna institucija ne može vratiti ono što je izgubljeno u ratovima na području bivše Jugoslavije, niti poništiti užasne zločine koji su u njima počinjeni. Međunarodni sud je, međutim, pokazao da, kada međunarodna zajednica ima volju surađivati i braniti ono što je pravično, oni koji su odgovorni za najteže povrede međunarodnog humanitarnog prava mogu biti izvedeni pred lice pravde".