SUD BIH Uhićenima u Neumu i Sarajevu mjesec dana pritvora

SUD BIH Uhićenima u Neumu i Sarajevu mjesec dana pritvora
Avaz

Sud BiH prihvatio je jučer prijedlog Tužiteljstvo BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhićenima u akciji kodnog imena "Rez", saznaje portal "Avaza" iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji.

Riječ je o uhićenima Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću, bratu Amela Sejfovića i Ajlinu Ahmiću.

Mjera pritvora određena im je kao bi se osigurao neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizirani kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznaje se da su prebačeni u državni zatvor u Vojkovićima.

Iz Tužiteljstva BiH jučer su poručili da prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna grupa, s podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duže vremensko razdoblje vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.

Zanimljivo je da je novinar Slobodan Vasković pogodio sa svojim informacijama da će šef ureda bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, Bojan Cvijetić, koji je također koristio Sky aplikaciju, a sumnjiči se za trgovinu narkoticima biti uhićen i pritvoren. 

Također, Vasković je prije nekoliko dana najavio i uhićenje grupe Elvisa Keljmendija, ali i objavio poruke između njega i članova narkogrupe, u kojima se spominje ime Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e.

Vasković u svojim tekstovima mjesecima tvrdi da je Elvisu Keljmendiju šef Mehmedagić i da ga je Osmica godinama štitio od procesuiranja.

Zanimljivo je da to direktor OSA-e još uvijek nije negirao.