STUDENTICA IZ SARAJEVA IZRUČENA SRBIJI Azra Šabanović optužena za pomaganje u ubojstvu Ranka Eskobara

Azra Šabanović
facebook

Studentica iz Sarajeva Azra Šabanović, djevojka koja je osumnjičena za pomaganje u kaznenom djelu, teško ubojstvo, odnosno likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar, 9. ožujka ove godine, izručena je iz Bosne i Hercegovine Srbiji.

Ona je iz pritvora u Sarajevu, pod pratnjom, prevezena u Odjel za potrage Policijske uprave za grad Beograd, prenosi Kurir.

U skladu sa zakonom, Azru će saslušati sudac za prethodni postupak Višeg suda na okolnost rješenja o određivanju pritvora u zakonskom roku od 24 sata. Ukoliko bude doneseno rješenje o pritvoru, ona će odmah biti upućena u Centralni zatvor.

Podsjetit ćemo, policijski službenici MUP-a Županije Sarajevo su 15. ožujka ove godine uhitili 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je sudjelovala u ubojstvu Ranka Eskobara u Srbiji.

Ranko Eskobar je ubijen devetog ožujka u mjestu Rušanj u Srbiji i označen je kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovjek blizak "škaljarcima" i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su jedna maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubojstvo trebali biti nagrađeni od strane "kavčana".

Prema ranijim saznanjima beogradskog lista Kurir, njih dvije su, zajedno sa odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubojice, zbog čega su uhićeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršitelji.