Studentica Ivana Šaravanja iz Ljubuškog sudjelovala na dvodnevnoj konferenciji u Banjaluci

Banjaluka,  Ivana Šaravanja

...o čijim smo uspjesima kao što su službena posjeta institucijama EU u Bruxellesu, zatim sastanak s predsjednikom EU Parlamenta Martinom Schulzom prilikom njegove službene posjete Bosni i Hercegovini i sl., već izvještavali, sudjelovala je na dvodnevnoj konferenciji "Uloga mladih u izgradnji europske budućnosti BiH i regiona" održanoj ovoga vikenda, čiji je organizator Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.
Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH istakao je da BiH prilazi kraju predsjedavanja Vijećem Europe i da mu drago što je u samom završetku organiziran ovako značajan događaj posvećen mladim ljudima, a na konferenciji su sudjelovali predstavnici sa raznih razina vlasti, Vijeća Europe, i veliki broj mladih sa kojima su razmjenili mišljenja i ideje kako da im se budućnost učini boljom.

Održane su tri panel-diskusije: "Budući lideri"; "Perspektiva mladih- Europa u budućnosti ili budućnost u Europi", te panel-diskusija na temu: "Region u Europi".Na trećem panelu bio je i Igor Lukšić, ministar vanjskih poslova Crne Gore, na kojem se govorilo o utjecaju novih generacija i mladih ljudi na popravljanje odnosa i na stvaranje novih odnosa u budućnosti u regionu.
Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska (RS), u čijim prostorijama se održava konferencija rekao je kako ova konferencija obilježava šest mjeseci predsjedavanja BiH Vijećem Europe.