STROJOVOĐA NIJE PRIMIJETIO NESREĆU 18-godišnja Hrvatica poginula u Njemačkoj

Koln neesreća
Ilustracija

U naletu međugradskog vlaka u Kölnu poginula je 18-godišnja djevojka, a kako javlja Fenix-magazin.de riječ je o 18-godišnjoj Hrvatici iz Wuppertala.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak predvečer u Kölnu. Nesretna djevojka išla je s grupom prijatelja iz Düsseldorfa i Dortmunda na završnoj proslavi karnevala (Rosenmontag) u Kölnu. Prema policijskom priopćenju od utorka, nesreća se dogodila u ponedjeljak uvečer pri povratku grupe mladih iz Kölna u Düsseldorf.

"Grupa mladih je bila u podvožnjaku u ulici Aachener Straße u Kölnu kad se u jednom trenutku djevojka udaljila od njih. Iz zasad nepoznatih razloga je otišla nekoliko koraka do prelaska pruge kada se  dogodila tragedija. Još se ne zna kako je došlo do nesreće i što se dogodilo. Pokušaj reanimacije, nažalost, nije uspio. Djevojka je preminula na mjestu nesreće, rekao je glasnogovornik policije".

Hrvate u Wuppertalu, Düsseldorfu i Kölnu je šokirala vijest o tragediji. Iako policija nije objavila identitet djevojke, vijest se brzo proširila, te se među Hrvatima na ovom dijelu Njemačke brzo doznalo o kome se radi.

Prijatelji iz njezina društva prepričavaju kako je djevojka namjeravala poći do toaleta. “Išla je prijeći prugu ispred tramvaja koji je do tada još bio stajao. Što se dogodilo i kako je završila na tračnicama još nitko ne zna”, pišu lokalni mediji. Njemački mediji također pišu kako strojovođa nije primijetio nesreću te da ga je o tome obavijestio kontrolni centar na stajalištu Ubierring.

Kako bi doznali što se točno dogodilo, policija poziva svjedoke tragiče nesreće. Gradonačelnica Kölna Henriette Reker šokirana je tragedijom. Na svojim stranicama gradonačelnica je izrazila “sućut obitelji žrtve koja je poginula u nesreći povezanoj s tramvajem”. U međuvremenu, prijatelji i poznanici stradale djevojke uz mjesto nesreće ostavili cvijeće, fotografije i svijeće.