STRANKE HNS-a DIGLE RUKU ZA KAJANA DF-ovac na čelu Povjerenstva za informiranje

STRANKE HNS-a DIGLE RUKU ZA KAJANA DF-ovac na čelu Povjerenstva za informiranje

Sve stranke HNS-a su podržale, a radno tijelo u kojem je Mladen Bošković (HDZ BiH) predložilo Sanela Kajana za predsjednika Povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Kajan je član DF-a, s prethodnim višegodišnjim novinarskim iskustvom, koji je navodno omražen među HDZ-ovcima i medijima te stranke. Suradnja s DF-om praktično se pokazuje i dokazuje svakoga dana i u svim dijelovima BiH.

Tako je nedavno u HNŽ-u DF-ov Zoran Mikulić dao ruke HDZ-u, čiji čelni čovjek voli obmanjivati da suradnja s DF-om nije opcija, što se gotovo svakodnevno na terenu demantira. 

Izborom predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova radnih tijela Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iscrpljen je cjelokupan dnevni red konstituirajuće sjednice koja je prekinuta 1. prosinca.

Za Odluku o imenovanju radnih tijela glasalo je 57 zastupnika, 14 je bilo suzdržanih, dok je 16 zastupnika glasovalo protiv. Od hrvatskih predstavnika jedini glas protiv ovog imenovanja došao je od HRS-ovog Slavena Raguža.

Kako je rečeno uoči glasovanja, nije moguće održavati redovne sjednice Doma bez radnih tijela jer je potrebno njihovo mišljenje o dokumentima koji se predlažu za usvajanje Domu.

Predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković-Lepić najavila je da će 25. siječnja biti održana prva redovna sjednica, a na njoj bi trebao biti razmatran proračun kao i neproračunski korisnici zbog čega je bilo potrebno danas donijeti odluku o imenovanju radnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku konstituirajuće sjednice 1. prosinca imenovano je rukovodstvo Doma kojeg čine predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (Naša stranka) te dopredsjedavajući Edina Gabela (SBiH) i Mladen Bošković (HDZ BiH).

U Ustavno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH izabrani su: predsjednik Mladen Bošković (HDZ BiH), a zamjenik je Elvir Karajbić (SDP). Članovi povjerenstva su još Belmin Zukan (SDP), Feliks Vidović (HDZ BiH), Mirza Čelik (DF), Rasim Smajlović (NiP), Nezir Pivić (SDA), Adisa Kokić-Hinović (SDA).

SDA-ov Eldar Čomor bit će predsjednik Povjerenstva za pitanja mladih, a zamjenica mu je DF-ova Marijana Hrvić-Šikuljak. Članovi tog Povjerenstva su još Karlo Nevistić (HDZ), Amir Purić (NS), Elmedin Konaković (NiP) te Belmin Zukan (SDP).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.