STOŽER JEDNOSMJERAN Hoće li se Bolnica ispričati i Ljubuškom i našem portalu zbog lažno pozitivne gospođe?

Sveučilišna klinička bolnica Mostar danas je objasnila zašto su izvjestili majku iz Ljubuškog, sve njezine kontakte, Pedijatriju, trgovinu u kojoj radi da je pozitivna na koronavirus, pa je potom još dva puta testirali i utvrdili da je negativna. 

Pitali smo ih danas što je pokazalo treće testiranje majke iz Ljubuškog koja je boravila na Pedijatriji. Zbog čega je majka testirana 3 puta i znači li to da su testovi nepouzdani?

„Kada je u pitanju majka koja je bila u pratnji djevojčice istina test je bio pozitivan. Međutim, ponovljeni prvi test je bio negativan. U pravilu nakon pozitivnog testa rade se još i dva testa u razmaku od 24-48 sata i oba su bila negativna“, kazala je dr. Jelena Ravlija.

Objašnjava da je moguće da je kod prvog testa došlo do kontaminacije uzorka, a dodaje da je moguće da se desi i lažno pozitivni test.

Sveučilišna klinička bolnica lažno pozitivnim testom uznemirila je prvo majku iz Ljubuškog i njezinu obitelj, potom trgovinu u kojoj radi, potom djelatnike na Pedijatriji, potom na noge digla pola Ljubuškog, gdje je 10 djelatnika poslano u izolaciju zbog kontakta s osobom za koju su tvrdili da je pozitivna. Bolnica je ta koja je izvjestila Ljubuški da je majka s Pedijatrije pozitivna, a o čemu je iscrpno na lokalnoj radio postaji govorio ravnatelj Dom zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka. Tek nakon toga je o svemu pisala Hercegovina.info. Ovim putem molimo bolnicu da prestane uzbunjivati javnost lažno pozitivnim testovima, i zbog toga prozivati naš portal.

Podsjećamo da je nedavno bolnica izvjestila o nova tri zaražena u Jablanici, ne naglasivši da se radi o retestiranju. Tada su se ispričali javnosti u Jablanici, koju su bespotrebno uznemirili. Očekujemo ispriku i Ljubuškom zbog bespotrebnog uznemiravanja, te našem portalu, kojem stavljaju na teret vlastiti propust. Također, pozivamo ravnatelja da prestane 'mesti', a počne transparentno izvještavati i o koronavirusu mimo COVID bolnice, što je DO DANAS činio samo na opetovane upite.

Stožer HNŽ-a tražili smo da pročitaju gore navedeno i boldirano, budući da su naš portal jučer, kroz odgovor SKB-a neopravdano prozvali za senzacionalizam. Odbili su pročitati, a uputili su nas na bolnicu.

Iz toga, uz sve dužno poštovanje, zaključujemo da je Stožer civilne zaštite HNŽ-a jednosmjerna ulica, gdje se rado pročita kada uprava bolnice blati naš medij, a ne daje se isti prostor za odgovor na prozivke.

Poštujemo da nisu pročitali naše očitovanje, što zapravo nama i nije potrebno jer imamo izvrsno čitan medij, međutim, nisu trebali čitati ni očitovanje drugih o nama, već ih uputiti na nas. Ovako su kazali i o sebi.

Uza sve pritiske, pa i ovaj gdje se nama pripisuje propust koji je bolnica napravila sama, obavjestivši o lažno pozitivnom testu Hercegovina.info će nastaviti izvještavati onako kako jest, neuljepšano i kritički, uvijek u službi istine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.