Stotinu kadeta Granične policije BiH položilo svečanu prisegu

kadeti gpbih
kadeti gpbih

... u Sarajevu. Kadeti su pohađali osnovnu policijsku obuku prve razine i obranivši završni rad stekli su uvjete za čin "policajac". Sada ih očekuje probni rad od 12 mjeseci.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se samo svestrano educirani i osposobljeni kadrovi mogu nositi s globalnim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i boriti se protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

- Granična policija se danas susreće s problemom nedostatka kadrova i povećanog broja ilegalnih migranata, tako da će nam novih 100 policijskih službenika itekako dobro doći da osvježimo naše redove i donekle popunimo kapacitete. Nove snage će nam omogućiti da učinkovitije odgovorimo na problem migranata - rekao je Galić i najavio da će uskoro započeti obuka novih 100 kadeta.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ističe da je ovo značajan dan za Graničnu policiju BiH. U svom obraćanju rekao je da službenici Granične policije stoje prvi na granicama BiH, te da su oni ogledalo naše zemlje.

- Budite pravedni i ispravni u vašim postupcima, poštujte pravima i zakone, cijenite i poštujte svakoga, ali postupajte sukladno zakonu. Vaša zadaća je štititi interese BiH i to je nešto što vam nikada ne treba biti upitno - poručio je Krešić novim policajcima.

Dodao je da su veliki izazovi pred BiH, počevši od nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, ali podsjetio da to nisu jedini problemu s kojima se BiH suočava.

- Suočavat ćete se s organiziranim kriminalom, prije svega s trgovinom drogom, ali i drugim oblicima organiziranog kriminala. Granična policija je spremna za izvršavanje svih zadaća, a njen menadžment je spreman odgovoriti na nove izazove - zaključio je Krešić.

FENA