Stolački dom na konferenciji u Madridu

Ravnatelj Doma u Stocu Vinko Jerinić je u nazočnosti predstavnika vlade Kraljevine Španjolske, koja dobrim dijelom financira izgradnju i otvaranje spomenute ustanove u Stocu, naglasio je višestruk značaj projekta otvaranja Doma u Stocu.

Jerinić je održao i sastanak s predstavnicima organizacije RESCATE koja je izravno poduprla otvaranje Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom.

Višestruk značaj

U razgovoru s Norom Aves Gonzalez, Jerinić je dobio čvrsta jamstva da će španjolska vlada ostati u ovom projektu do samoga kraja, odnosno do otvaranja spomenute ustanove.

''Značaj otvaranja ove ustanove je višestruk ne samo za općinu Stolac, nego i za Hercegovačko-netervansku županiju.

Pacijenti će biti smješteni u suvremeno opremljenim sobama sa svim pratećim objektima za rehabilitaciju i rad.

Riječ je, dakle, o učionicama, radionicama, sportskoj dvorani, natkrivenom bazenu koji će biti u funkciji tijekom cijele godine, a predviđeni su i vjerski molitveni objekti'', rekao je za Dnevni list ravnatelj Doma Vinko Jerinić. Kapacitet Doma bit će 260 mjesta i u njemu će biti smješteni korisnici usluga sa šireg regionalnog područja.

Prateći objekti

Ipak, prvenstveno, Dom će u prvom redu biti na usluzi i odgovarajućem tretmanu korisnicima s područja HNŽ-a.

Preostaje još da se kraju privede završna faza u kojoj će se kompletirati preostali smještajni kapacitet za 200 pacijenata, te prateći objekti za natkriveni bazen, kao i dvorište koje će dodatno uljepšati izgled kompleksa, piše Dnevni list.