Stolac zatražio pomoć helikoptera pri gašenju požara

Helikopter požar
Hercegovina.info

Vatrogasci u Hercegovačko - neretvanskoj županiji su u proteklih 24 sata imali manji broj intervencija, no ne znači da su bili besposleni. Čapljinski vatrogasci su intervenirali u Dretelju gdje su gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu i to u 2:10 sati. Zabiležena je i jedna tehnička intervencija, a radilo se o pranju igrališta u Trebižatu (od 19:30 sati).

Prema informacijama koje su dobili jutros u Operativnom centru Civilne zaštite (OCCZ) HNŽ iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Neum, požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni, vatrogasci PVP su na terenu i kontroliraju požarište. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, vatrogasci ga za sada drže pod kontrolom.

U izvještaju OC CZ HNŽ se navodi kako su ih iz DVD Stolac izvjestili da je i dalje aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti.

Jučer oko 13 sati upućen je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka. Požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu su ugašeni.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su u 10:10 sati imali intervenciju na gašenju vatre koja je izbila na automobilu kod naselja Zalik. Trava i nisko raslinje gorjeli su na Buni (od 15 sati) i u Dolini Sunca (od 15:45 sati).