STOČANKE PREDNJAČE Nova ministrica pravde bi mogla biti Tonka Krešić, šefica Čovićevog ureda

STOČANKE PREDNJAČE Nova ministrica pravde bi mogla biti Tonka Krešić, šefica Čovićevog ureda

Nakon što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine glasalo za to da mandatarka novog Vijeća ministara bude Borjana Krišto (HDZ) polako se naziru i imena za preostale ministarske pozicije u ovom tijelu.

Kao što je već od ranije poznato, osim pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, HDZ bi u novom sazivu trebala pripasti i ministarsko mjesto u Ministarstvu pravde te civilnih poslova.

Prema pisanju Klixa, na poziciju ministrice pravde trebala bi biti imenovana Tonka Krešić-Gagro, dosadašnja dugogodišnja savjetnica i šefica ureda Dragana Čovića.

Osim ove funkcije, Krešić-Gagro je duže razdoblja aktivna i kao akademski radnik na Sveučilištu u Mostaru, točnije Pravnom fakultetu.

Osim pozicije Ministarstva pravde, HDZ-u je u raspodjeli vlasti pripala i pozicija Ministarstva civilnih poslova gdje je do sada taj posao obavljala Ankica Gudeljević. Za sada nije poznato tko bi Gudeljević mogao naslijediti na ovoj poziciji.

Kada je riječ o ostalim ministarstvima, Osmorka bi prema planu trebala dobiti ministarstvo vanjskih poslova, a na tu funkciju bi trebao biti imenovan Elmedin Konaković (NiP). Novi ministar obrane bi trebao biti SDP-ov Zukan Helez, a ministarstvo prometa i komunikacija bi mogao voditi Edin Forto (NS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći partner u državnoj vlasti, SNSD, u novom raspodjeli trebali bi dobiti pozicije ministarstva financija (Zoran Tegeltija), sigurnosti (Nenad Nešić kao partner iz DNS-a) i vanjske trgovine Staša Košarac.