VIDEO  ŠTO SMO MOGLI, SVI SU SE ŽALILI Ceste Federacije BiH bez tendera potrošile 27,9 milijuna KM

Radovi na cesti
Ilustracija/Denar

Federalni revizori utvrdili su kako su Ceste Federacije BiH bez tendera i suprotno zakonu o javnim nabavkama nezakonito potrošile 27,9 milijuna konvertibilnih maraka na ugovore za održavanje magistralnih cesta, a koji su potpisani bez tendera.

Novi tender je raspisan kasno, samo dva mjeseca prije isticanja dotadašnjih ugovora. Nakon žalbi, Ured za razmatranje žalbi poništava postupak, a u tijeku žalbenog postupka, Ceste FBiH su bez tendera potpisale ugovor s postojećim izvođačima do okončanja novog tendera. 

Ljubo Pravdić, direktor JP Ceste FBiH kaže kako je to bilo jedino rješenje.

"Mi smo imali žalbe na tender i to je zaustavljalo procedure. Do isteka ugovora nismo imali izabrane izvođače radova. Što smo mogli, mi smo  jedino tako mogli napraviti. Morate održavati cestu, svi su se žalili. Zar nije logično da je netko tko je dobio na natječaju, samo mu se produži ugovor i to vam osnivač da suglasnost. Ja mislim da je to dovoljno" rekao je Pravdić.

"Kasno su raspisali tender. Sami su se doveli u tu situaciju i onda su bez ikakvog postupka javne nabavke potrošili 28 milijuna maraka. Smatramo da to nadležni trebaju sankcionirati", rekao je Srđan Taljić iz Transparency Internationala BiH.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.