ŠTO SE SKRIVA Mi Hrvati nemamo pristup HNS-u

HNS BiH
Hercegovina.info

U ključnim političkim trenutcima za Hrvate Bosne i Hercegovine zasjedanje HNS-a biti će zatvoreno za cjelokupnu javnost. Mršava udruga sadržana od minornih stranaka od kojih neke nemaju ni pravo sudjelovanja na izborima i dva HDZ-a, iza zatvorenih će vrata, u stilu sjevernokorejske diktature pričati o Hrvatima u BIH, premda je na radnom stolu u državi praktično Dayton 2. 

Uslijedilo je to nakon što se na zadnjem saboru počeli otvarati hrvatski problemi ispod Ivana, nepotizam, kriminal, nerad i sve ostalo što prati hrvatsku politiku, koja nije baš uspješna ni iznad Ivana, vjerojatno upravo zbog ovoga ispod Ivana. U HNS-u se na telefone ne javljaju, a iz više izvora saznajemo da će sjednica biti zatvorena, a izjave za javnost predviđene su iza zasjedanja. 

Podsjetimo, sukladno Odluci Predsjedništva HNS, radno tijelo za pripremu izanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora, koje čine predsjednici stranaka HNS, donijelo je odluku da se zasjedanje održi u subotu 19. veljače 2022.  

"Suočeni s približavanjem roka za raspisivanje općih izbora u BiH, te očiglednom opstrukcijom bošnjačkih stranaka oko postizanja dogovora o ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona, a sve u cilju ispunjenja odluka Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, predsjednici stranaka su odredili termin izvanrednog zasjedanja Sabora.

U slučaju da propadnu pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, Hrvati u BiH, okupljeni oko krovne političke organizacije hrvatskog naroda u BiH će dati kvalitetne odgovore na predstojeće izazove.

Legitimno predstavljanje, kontitutivnost i ravnopravnost naroda, otklanjanje diskriminacije pri kandidiranju predstavljaju ključne elemente u postizanju dogovora u procesu ograničenih izmjena Ustava i Izbornog zakona", kazali su iz HNS-a.