ŠTO NAS OČEKUJE Danas bi se moglo prodisati, a u narednim danima povratak na sunce

Sunce i oblaci
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini danas se veći dio dana očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, padaline u cijeloj zemlji osim na krajnjem jugu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, sa kišom. Jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stupnjeva.

Vrijeme narednih dana

U Bosni i Hercegovini u četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U Bosni i Hercegovini u petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Pogoršanje praćeno padalinama loše će djelovati na raspoloženje većine ljudi, a kratkotrajna nagla promjena i osjetno niže temperature zraka iziskuju više opreza, naročito kod kroničnih bolesnika. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, djelomično ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. S noćnim satima, opća slika postupno će se popravljati. Na krajnjem jugu ugodnije, bez padalina.