Što je s pacijentima na koronavirus pozitivnih liječnika

Bolnica doktori
Ilustracija/hercegovina.info

Sveučilišna klinička bolnica jučer i danas je u javnost izašla s podatcima o broju oboljelog i samoizoliranog osoblja u ožujku i tekućim danima travnja, ne odgovorivši pritom što je s pacijentima oboljelih liječnika, posebno onima koje su liječnici pozitivni na koronavirus krajem ožujka operirali.

Van pogona im je pedesetak djelatnika, ako se zbroji 11 oboljelih i četrdesetak njih u samoizolaciji. Pozitivno je 6 liječnika(od čega troje s Ortopedije), 4 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika.

Govoreno je o tome i na jučerašnjoj i današnjoj konferenciji za tisak u Mostaru, nakon niza upita koje smo mi, ali i druge redakcije slali. Međutim, ni jučer ni danas ni jednom riječju nisu spomenuti pacijenti. 

Tako se ne zna ima li onih koji su tijekom zahvata ili hospitalizacije zaraženi koronavirusom, i koliko. Koliko je pacijenata boravilo na odjelima na koronavirus pozitivnih liječnika, iz kojih su mjesta, i jesu li li virus odnijeli i u svoje domove.

Dnevno na redakcijski mail i telefon dobijemo na desetine takvih upita, na koji javnost još nije dobila odgovor. A očekuje ga svakako u narednim danima.

Po saznanjima portala hercegovina.info, koronavirus na Ortopediji nije baš od jučer, već ima najmanje dva tjedna, a virus nije stao samo na medicinskom osoblju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.