ŠTO JE NOVO NA PETOM KATU? SIPA i dalje istražuje Radu Bošnjaka

Rade Bošnjak Eronet Triples

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje istražuje Radu Bonjaka i suradnike u kontekstu afere “Peti kat”.

“Vezano za Vaš upit pod točkom 1., obavještavamo Vas da pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i dalje radi i poduzima određene istražne radnje i prikuplja dokaze u navedenom predmetu”, potvrdila je našem portalu Ana Rajič, stručna suradnica za odnose s javnošću - glasnogovornica Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar.

Istraga u ovom premetu nastupila je nakon niza članaka na našem portalu, a gdje smo donosili audio zapise, ugovore i ostale materijale vezano za izgradnju paralelnog zdravstveno informacijskog sustava na petom katu zgrade Vitalisa u Mostaru. Bošnjak je, naime, nadgledao i financirao izradu paralelnog IZIS-a, s namjerom da ga kasnije uvuče na posao u ZZO-u.

Posebno je zanimljivo da na istoj adresi u Zagrebu nalazimo sina Rade Bošnjaka i osnivača Infoherca Ivu Bandića. Infoherc je uz Triples gradio paralelni sustav.

Također je zanimljivo da se sve odvijalo u prostorijama tvrtke Katarina, koja je IT miljenica HDZ-ovaca, a kojoj je ZZO isplaćivao značajna sredstva.

Inače, Bošnjak je već mjesec i pol dana bez posla. Savjetnički ugovor mu je istekao prvi travnja. Njegova v.d. ravnateljica nije potvrđena. Nekoliko puta je ta točka padala na Vladi, gdje je dio HDZ ministara ne želi na čelu Zavoda.

Rade Bošnjak Eronet Triples

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.