ŠTO ĆE REĆI PUTIN? Osam ljudi poginulo u padu ukrajinskog zrakoplova koji je vozio oružje iz Srbije

ukrajina zrakoplov srbija oruzje

Ukrajinski teretni zrakoplov koji se u subotu navečer srušio u Grčkoj, na letu iz Srbije za Jordan, vjerojatno je prevozio streljivo, rekao je gradonačelnik Pangea, mjesta u čijoj je blizini zrakoplov pao.

Teretni zrakoplov koji je prevozio opasan materijal srušio se u blizini grada Kavale u sjeveroistočnoj Grčkoj, stvarajući plamen oštra mirisa, rekli su lokalni dužnosnici, javlja Hina.

Svih osam članova posade Antonova An-12 poginulo je, izvijestila je u nedjelju ujutro grčka državna televizija ERT.

Stanovnicima koji žive u blizini grčka civilna zaštita rekla je da zatvore prozore i da ne uključuju klima-uređaje. Gradonačelnik pogođene zajednice Pangeo, Filipos Anastasiadis, rekao je da je avion prevozio “opasan materijal”, vjerojatno streljivo.

Rekao je ERT-u da na zrakoplovu nije bilo ni kemijskog ni nuklearnog materijala. Vojska je na putu prema mjestu nesreće, dodao je. Državni mediji izvijestili da je u zraku otrovna para od zapaljenja 12 tona tereta.

Zrakoplov je poletio iz Niša u Srbiji i bio je na putu za Aman u Jordanu kada je pilot prijavio probleme s motorom i zatražio hitno slijetanje u grčku zračnu luku Kavala, ali avion nije uspio doletjeti i srušio se 40-ak kilometara od zračne luke.

Avion je uništio električne stupove, u okolnim selima nestalo struje

Avion je za dlaku promašio kuće i uništio je električne stupove. U okolnim selima nestalo je struje.

Ruta leta zrakoplova prikazana na internetskoj stranici Flightradar24 pokazala je da je letjelica tvrtke Meridian stigla do sjevernog Egeja blizu poluotoka Halkidiki prije nego što se okrenula i vratila prema Kavali.

Slike s mobitela koje su snimili stanovnici pokazuju kako je zrakoplov gorio u zraku prije nego što se srušio. Eksplozije su se mogle čuti na mjestu događaja nekoliko sati nakon pada zrakoplova.

Krhotine su razbacane u radijusu od nekoliko stotina metara, a područje je ograđeno. Veliki broj vatrogasaca, hitne pomoći i policije otišao je na to područje prije nego što su se povukli i naredili novinarima i promatračima da odmah odu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.