Stižu oblaci i lokalni pljuskovi sa grmljavinom

Sunce oblaci i vedrina
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini sutra će nakon toplog i promjenljivo oblačnog jutra, tijekom dana doći do jačeg razvoja oblačnosti koji će donijeti pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode uz jak vjetar i grad.

Tijekom noći na sjeveru povremeno će padati kiša i pljuskovi, u ostalim predjelima bit će suho, priopćeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura bit će između 14 i 19, na jugu do 25, a dnevna između 26 i 31 na jugu do 36 stupnjeva Celzija, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U utorak, 9.8.2022., u Bosni pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno od pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu, 10. kolovoza, očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Djelomično vedro na jugu gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C, priopćeno je iz FHMZ.