Stiže promjena vremena u narednim danima

Stiže promjena vremena u narednim danima
Paragliding Ljubuški

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Bez padalina na jugu. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Za sutra je Europski meteorološki servis Meteoalarm aktivirao žuti meteoalarm za veći dio Bosne i Hercegovine. Meteoalarm je upaljen zbog lokalnih pljuskova i grmljavine za regije Banjaluke, Bihaća, Prijedora, Sarajeva, Tuzle i Višegrada.

U petak se očekuje oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 28°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, naredni tjedan očekuje se promjenjivo vrijeme sa čestim izmjenama stabilnih razdoblja i razdoblja s kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka varirat će između 10°C i 15°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 22°C i 27°C u Bosni, do 30°C na jugu Hercegovine.