STIŽE PRAVO PROLJEĆE Idući tjedan kratki rukavi i prve tridesetice

Nebo sunce
Ilustracija

Prema prognozama federalnih meteorologa već za nekih tjedan dana očekuje nas značajan porast temperatura i pravo proljetno vrijeme. 

"Neka i dalje bude neslužbeno, no sve više na skupovnim i numeričkim prognozama ovih dana pratim trend osjetnijeg porasta temperatura zraka koji bi startao od drugog dana idućeg vikenda, kao posljedica jačanja termobaričkog grebena uvjetovan produbljivanjem visinske doline nad sjeverom Afrike, pa bi u naše krajeve pritjecao osjetno topliji zrak sa sjevera Afrike s kojim bismo naglo iz jakni mogli preći u kratke rukave. Početkom idućeg tjedna(tjedna iza ovog) izgledne su tako natprosječno visoke temperature zraka, naročito na sjeveru Bosne, gdje su izgledne čak i prve tridesetice u 2022. godini. Temperature zraka, prema trenutno dostupnim prognoznim modelima, oko 12.04. kretale bi se između 24 i 30 °C. Jedna takva solucija vidljiva je i na numeričkom modelu ICON i ECMWF. Narednih dana pratit ćemo dalji razvoj situacije", napisao je na facebooku federalni meteorolog Nedim Sladić. 

Zadnji dani, osobito jutra u BiH su hladna. Kiša se dugo očekivala, no donijela je i pad temperatura. Idući tjedan stanje će se osjetno popraviti.