Stiže oluja Gordon! Pročitajte sve detalje velike promjene vremena

snijeg
Valja naglasiti da će promjena vremena u unutrašnjosti zemlje donijeti pravu zimu, a na jugu će temperaturna promjena biti znatno blaža.

Veliku promjenu vremena donosi nam ciklona koju  u Hrvatskoj zovu Gordon i koja će otpuhati dugotrajnu toplinu s našeg područja.

Petak

U noći na petak očekuje se zahlađenje, pa će kiša u gorju prijeći u snijeg. U petak oblačno, vjetrovito i sve hladnije. Bit će obilnih oborina, u gorju već od jutra snijeg.Posvuda će puhati jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka u gorskim i zapadnim krajevima od -2 do 2°C,a navečer i hladnije.

Subota

U subotu ujutro očekuje se postupan prestanak snijega sa sjeverozapada. Veći dio dana snijeg će još padati u zapadnoj Bosni, ali u manjim količinama nego u petak. Na sjeverozapadu su moguća i kraća sunčana razdoblja. Puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak, u postupnom slabljenju i prestanku. Temperatura zraka kretat će se uglavnom između -2 i 3 Celzijeva stupnja, navečer hladnije, posvuda uz negativnu temperaturu i mogućnost poledice.

Nedjelja

U nedjelju će biti suho i hladno, uz kraća sunčana razdoblja. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab, a temperatura zraka bit će prava zimska. Ujutro u krajevima sa snježnim pokrivačem može biti i oko -10 Celzijevih stupnjeva, osobito u slučaju vedre noći. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 1 Celzijev stupanj.